Beat FM Albania

Angelina Jolie flet për betejën e nënës së saj me kancerin e gjirit: Shpresoj që unë jetoj më gjatë se ajo

iHost.al - .ALDomain Registration, Web Hosting & Web Development

Kam humbur gjyshen dhe nënën time nga kanceri i gjirit. Mbaj mend një herë duke mbajtur dorën e nënës sime, pasi ajo po merrte kimioterapi, kur ajo më pas filloi të zbehet dhe unë duhej të vrapoja për të marrë infermieren, ka shkruar Angelina Jolie në shkrimin e saj të fundit për revistën Time.

Tani ka mënyra të reja për të identifikuar se cili ilaç kimoterapie është më i miri për secilin pacient, duke rezultuar edhe në efektet anësore të tmerrshme.Nëna ime luftoi me kancer për gati një dekadë. “Ndërsa qëndroja në korridorin e spitalit duke pritur që trupi i nënës sime të mblidhej, doktori i saj më tha që i kishte premtuar asaj se do të sigurohej që unë të informohesha për mundësitë e mia mjekësore”, ka thënë ajo. Vite më vonë, unë kam bere një test gjenetik që zbuloi se mbaja një gjen, të ashtuquajturin BRCA1, që më predispozon për kancer.
Kam pasur një mastektomi të dyfishtë dhe më vonë hoqa vezoret e mia dhe tubat fallopiane, duke ulur ndjeshëm, megjithëse nuk e heq aspak, rrezikun tim për të zhvilluar kancer.Në vitet që vijnë nga operacionet e mia, ka pasur përparim të mëtejshëm.

“Shpresoj të jetoj për aq kohë sa të jem me fëmijët e mi. Kam jetuar pa nënën time për më shumë se një dekadë, e cila takoi vetëm disa nga nipërit e saj, në një kohë kur ishte shumë e sëmurë për të luajtur me ta. Unë e di se ata do të ishin shumë më të pasur nëse do të kishin pasur mundësinë ta njihnin më mirë dhe të shijonin dashurinë e saj. Nëna ime luftoi me kancer për më shumë se një dekadë dhe arriti të ‘50-at, dhe gjyshja ime vdiq në të ‘40-at. Shpresoj që jeta ime të më lejojë të jetoj më gjatë”, ka shkruar Jolie.

iHost.al - .ALDomain Registration, Web Hosting & Web Development

STAY CONNECTED

LAST PLAYED