“Negociatat”, Soreca: Ja 5 arritjet e ShqipërisëAmbasadori i BE-së në Shqipëri, Luigi Soreca ka folur me qytetarët në lidhje me çeljen e negociatave dhe situatën e shkaktuar nga koronavirusi në Shqipëri.

I pyetur se cilat ishin përmirësimet që ka bërë Shqipëria që nga mbledhja e fundit e këshillit, Soreca tha:

“24 Marsi është një ditë historike për Shqipërinë, që e ka sjellë më pranë BE-së në një status tjetër. E rëndësishme ka qenë që Shqipëria të bënte përparim dhe ecuri përpara, kjo ka qenë kritike. Unë do të doja të përmendja se çfarë ka qenë e rëndësishme për shtetet anëtare. Më lejoni që të përmend disa prej arritjeve të 6 muajve të fundit.

Si fillim ka qenë krijimi i SPAK; emërimi i prokurorit të përgjithshëm, emërimi i inspektorit të lartë të drejtësisë, po ashtu lancimi i procedurës që do të mbarojë brenda pak ditësh, pra emërimi i drejtorit të BKH.

Por edhe tryeza për reformën zgjedhore”, tha Soreca.

Beat FM Albania

Beat FM Albania. Created in 2017, Beat FM is the newest radio in Albania, which broadcasts online at www.beatfm.al.


Share

Facebook Twitter GoogleSearch


Tune In


Shows

TouchCarousel Warning: No posts found with selected settings.