Beat FM Albania

Shpëtohet dhe lihet e lirë shqiponja që u gjet e plagosur në Gjirokastër

iHost.al - .ALDomain Registration, Web Hosting & Web Development

Simboli ynë kombëtar hapi përsëri krahët mbi territorin e saj.
Javën e shkuar grupi i përbashkët PPNEA & @a.w.rt u nis drejt fshatit Golëm të Gjirokastrës për një nga misionet e shpëtimit më emocionues.
“Pas përkujdesjes së vazhdueshme përgjatë një muaji të ekipit të Albanian Wildlife Rescue Team, shqiponja e malit (Aquila chrysaetos) që u gjet e plagosur dhe në gjendje të dobët fizike na bëri vet të kuptojmë se ishte gati të kthehej në shtëpinë e saj, në natyrë! Sapo u lirua, hapja e krahëve prej më shume se 2 metra u drejtua në tarracën më të afërt ku pushoi për rreth 20 minuta duke kthyer shpesh kokën nga ne, si për të na përshendetur dhe më pas u nis drejt maleve nga ku ka marr dhe emrin e lavdishëm. Shpresojmë që ky individ i ri i shqiponjës së malit të jetë sa më gjatë aty, duke na bërë të meritojmë emrin toka e shqiponjave dhe e kështjellave!” lexohet në postimin e PPNEA

View this post on Instagram

Simboli ynë kombëtar hap përsëri krahët mbi territorin e saj. Javën e shkuar grupi i përbashkët PPNEA & @a.w.rt u nis drejt fshatit Golëm të Gjirokastrës për një nga misionet e shpëtimit më emocionues për të gjithë ne. Pas përkujdesjes së vazhdueshme përgjatë një muaji të ekipit të Albanian Wildlife Rescue Team, shqiponja e malit (Aquila chrysaetos) që u gjet e plagosur dhe në gjëndje të dobët fizike na bëri vet të kuptojmë se ishte gati të kthehej në shtëpinë e saj, në natyrë! Sapo u lirua, hapja e krahëve prej më shume se 2 metra u drejtua në tarracën më të afërt ku pushoi për rreth 20 minuta duke kthyer shpesh kokën nga ne, si për të na përshendetur dhe më pas u nis drejt maleve nga ku ka marr dhe emrin e lavdishëm. Shpresojmë që ky individ i ri i shqiponjës së malit të jetë sa më gjatë aty, duke na bërë të meritojmë emrin toka e shqiponjave dhe e kështjellave! Falenderojmë banorët lokalë dhe miqtë e "Kaonia Tours" qe asistuan në këtë proçes. ****** The joint group of PPNEA & AWRT headed to Golem of Gjirokastra last week for the most exciting of rescue missions. After one month of continuous care of the Albanian Wildlife Rescue Team, the golden eagle which was found injured made its way back to recovery and was ready to get back at its only home, wild nature! In the first moment that it was set free, the eagle made the first flight toward a roof, enjoying the first contact of freedom and took a look back to greet us once more and then took the final flight toward the mountains. We hope that this juvenile individual of the golden eagle will be there for as long as possible, so in this way the name “Land of eagles and castles” will be well deserved. We thank the local community and our friends of Kaonia Tours which assisted in this mission. #goldeneagle #ppnea #awrt #Aquilachrysaetos

A post shared by PPNEA (@ppnea) on Nov 11, 2019 at 7:14am PSTiHost.al - .ALDomain Registration, Web Hosting & Web Development

STAY CONNECTED

LAST PLAYED